Hey! Ja, jij daar! Hoooi!

Ik ben Yepper de Fosielenschepper! Samen met mijn aller beste vriendje Bronto de Dino woon ik in mijn eigen huisje op Camping ’t Strandheem. Het is hier echt suuuper gaaf! Weet je wat je hier allemaal kunt doen!? Lekker plonzen in het zwembad, spelen in de speeltuintjes, vissen in de visvijver en vlakbij de camping is zelfs een super groot meer waar je heerlijk in kunt zwemmen!!

Een heel bijzonder meer

Weet je! Dat meer dat is niet zomaar een meer… Het is echt een heel bijzonder meer! Een aantal jaar geleden kwam ik samen met mijn ouders naar het meer om onderzoek te doen. Mijn ouders zijn archeologen. Weet je wat archeologen zijn? Dat zijn mensen die onderzoek doen naar dingen van vroeger. Mijn ouders hebben al heel veel ontdekt in de wereld. Zo hebben ze zelfs al een heel Romeins dorp ontdekt en resten van dieren en planten (fossielen) die nu niet eens meer bestaan, te gek toch!? Bij het meer hebben ze ook al heel veel fossielen gevonden!

Ga je mee op ontdekking?

Ik heb super veel geleerd van mijn ouders! Samen met mijn laarzen, schep, helm en meetinstrumenten ga ik heel vaak op pad op de camping om fossielen te scheppen. Tijdens één van mijn tochten ben ik mijn allerbeste vriendje tegengekomen. Hij heet Bronto! Bronto is een Brontosaurus en hij houdt heel erg van blaadjes. Sinds ik hem gevonden heb, zijn we bijna altijd samen. Hij is al eeuwenoud en kan niet praten, maar hij kan wel hiërogliefen lezen. Super cool hè.

Op de plek waar nu de visvijver is, heb ik al heel veel onderzoek gedaan én daar heb ik iets heel bijzonders gevonden… Een groot bot! Als dit bot op de camping ligt… Dan moet er toch meer zijn?

Tot snel!
Yepper de Fosielenschepper en Bronto de Dino

yepper 

 

Hiërogliefen

Vroeger schreven ze met het hiërogliefen schrift! Bronto kan dit heel goed lezen en ook schrijven! Hier heeft hij ‘t Strandheem geschreven: Yepper de Fosielenschepper

Wanneer kunnen wij op zoek naar de geheimen?

Ga je met mij en Bronto op zoek naar de geheimen op ‘t Strandheem!? Bronto en ik zijn er tijdens de zomervakantie! Soms ook vaker, maar alleen als mijn ouders geen onderzoek hoeven te doen. Houd het animatieprogramma in de gaten wanneer wij er zijn!