Fiets- en wandelroutes in de omgeving!

Bijzondere fietsroutes

Fietsroute lang en breed in Smallingerland is een bijzondere tocht die je leidt door het laagveenmoeras van Friesland. De route begint in drachten, dit is ongeveer een half uur fietsen van de camping. U kunt deze mooie tocht gewoon vanaf de camping beginnen en naar het startpunt toe fietsen. Dit betekent dat u op een normale fiets ongeveer 3 uur bezig bent met deze mooie tocht.

Een andere mooie route is de fietsroute Fantastische Friese Tuinen. Je rijdt langs de meest prachtige tuinen en de mooie omgeving van Groningen en Friesland. Deze route gaat direct langs de camping, dus u kunt Op nummer 78 zo beginnen. Het is een tocht van ongeveer 4 uur en 37 minuten met tussentijds mooie plaatsen om even te rusten.

Prachtige wandelroutes

In het natuurgebied Westerkwartier kun je prachtig wandelen door het kleilandschap dat verandert in akkers, moeras, heide en houdsingels. U ziet hier hoe de klei van het zeelandschap overgaat in zand. Geniet van de mooie natuur en de leuke wandelpaden.

In Opende kunt u een leuk Blotevoetenpad lopen. Dit pad is ook ideaal met kinderen, doordat het een waar avontuur is op blote voeten. Ploeteren door de modder waden door het water wordt een avontuur. Jong en oud kan hier een leuke dag beleven! Er zijn twee verschillende routes, één van 1,6 KM en één van 3,4 KM, zo kunt u zelf bekijken welke route past bij uw gezin.

Omgeving overzicht